image/svg+xml
image/svg+xml

Sağlık Bilimleri Fakültesi İlk Öğrencilerini Mezun Etti

Sağlık Bilimleri Fakültesi İlk Öğrencilerini Mezun Etti


                                                                                                                      Yayınlanma Tarihi: 21.06.2023

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019-2020 Akademik Yılında eğitim öğretime başladığı Hemşirelik Bölümü öğrencilerini 10 Haziran 2023 tarihinde Kutlubey Kampüsünde başlayan törenle mezun etti.

Mezuniyet töreni, Üniversitemiz tüm fakülte ve meslek yüksek okullarındaki bölümlerindeki öğrenci ve öğretim elemanlarının kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN törenin açılış konuşmasını yaptı. Sayın Rektör Uzun, 6 Şubat tarihinde yaşadığımız felakette hayatını kaybeden vatandaş ve öğrencilerimizi anarak başladığı konuşmasına bilim ve teknoloji temelli kalkınma vurgusu yaptı. Ayrıca üniversitemiz ülkemize kattığı değer ve birlikte başarmanın getirdiği gurur ve mutluluğu vurgulayarak, Türkiye yüzyılına değer katmaya ve birlikte başarmaya devam edeceğimizi belirtti.

Yoğun ilgiyle gerçekleştirilen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Fakültemiz birincisi İlayda YILDIRIM, ikincisi İrem ALBAYRAK ve üçüncüsü Yasemin KÖKSAL ödüllerini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK ve Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Harun CEYHAN’ dan aldı.

Üniversitemiz lisans ve önlisans birincilerinin yaş kütüğüne isimlerini çakmasından sonra hep birlikte mezuniyet yemini edildi. Geri sayımla birlikte kepler hep birlikte gökyüzüyle buluşturuldu.

Büyük coşku ve sevinçle gerçekleştirilen törende üniversitemiz genelinde 3 bin 666 öğrenci mezun olurken fakültemizden 62 öğrencimiz mezun oldu. Fakültemiz Hemşirelik Bölümünün ilk öğrencilerini dört yılın sonunda büyük bir emekle mezun etmenin sevincini ve gururunu yaşamaktayız.

  • The symposium on "Our Nurses, Our Future: The Economic Power of Care" was held at our faculty within the scope of 12-18 May Nursing Week.

  • The meeting was held with lecturers in our faculty.

  • Training on Hand Hygiene in the Beauty Sector was organized.

  • "Quality and Accreditation in Higher Education" Training was held for the students of the Social Work Department of our Faculty.

  • The meeting was held with research assistants in our faculty.

  • A Symposium on the Role of Midwives in the Fight for Climate Change was Held.

  • Training on the Role of Students in Creating a Quality Culture in Higher Education was organized

  • Çaycuma Republic Prosecutor Sayın Yavuz CENGİZ visited to our Vice Rector and the Dean of our Faculty, Prof. Dr. Sevim ÇELİK.

  • The Faculty of Health Sciences Came Together for a Festive Gathering

  • The Current Approaches and Artificial Intelligence in the Care and Management of Gynecological Cancers Symposium was Held.